Path-124-purple
Group-52-purple
Group 90

Group 87
Group 88
Group 89
Theeschenkerij (heropening)

Heropening Theeschenkerij

Heropening Theeschenkerij

De Theeschenkerij van Stichting Buitenzorg - in het Dragonderpark - is binnenkort enkele weken gesloten. De reden is een complete restyling.  

Vanaf zaterdag 11 maart t/m zaterdag 1 april a.s. sluit De Theeschenkerij even haar deuren. Per 1 maart jl. is Diona van Daalen er begonnen als nieuwe uitbaatster. “Graag wil ik een aantal dingen aanpakken en anders doen dan mijn voorgangsters. Daar is even wat tijd voor nodig. Zo krijgt het interieur een upgrade om zodoende een echt huiskamergevoel te creëren. Denk aan andere, warme kleuren en meer laagdrempeligheid. Dit vind ik belangrijk voor de cliënten die hier op de dagbesteding komen. Ook gaan we werken aan een andere menukaart. Hierbij gaan we eerst proefdraaien en oefenen met cliënten en vrijwilligers. Dat is ook gelijk een reden om even gesloten te zijn. Nieuw op de kaart is onder meer een eigen verse soep. Op de andere locatie van St. Buitenzorg is een kas waar groentes worden gepoot en verzorgd. In De Theeschenkerij wordt het een eindproduct: het is fijn om die weg van de grond naar de biologische - uit eigen gekweekte tuin - soep in de soepkom te zien”, zegt ze enthousiast.

Feestelijke opening en Paasactiviteiten

Op maandag 3 april a.s. gaat De Theeschenkerij weer open. De officiële opening vindt plaats in het paasweekend: vanaf Goede Vrijdag 7 april t/m maandag 10 april (op zondag 9 april gesloten). De openingstijden worden gelijk ook verruimd: van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur (dit was altijd 16.00 uur). In het Paasweekend zijn er leuke dingen te beleven, zoals paaseieren zoeken en paaseieren verven. Ook zijn er plannen om straks in de schoolvakanties leuke activiteiten aan te bieden en zelfs een eerste zomerfair te organiseren. Als deze fair een succes wordt, wil de uitbaatster elk seizoen een gezellige fair op touw zetten.

Over De Theeschenkerij

De Theeschenkerij is een onderdeel van Buitenzorg in het Dragonderpark, bij het dierenparkje. Cliënten (jong en oud) van de dagbestedingsgroep van Zideris helpen mee in de bediening of keuken. Met een afstand tot de maatschappij krijgen zij hier alle mogelijkheden om hun vaardigheden te ontwikkelen. Naast koffie en thee zijn er lunchgerechten en andere lekkernijen te bestellen.

Deel dit bericht: